Prima săptămână a Postului Mare în Parohia Coslada, Spania

În primele patru zile (luni, marți, miercuri, joi), la Pavecernița Mare, în Biserica „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada (Madrid), Spania, s-a citit Canonul Sfântul Andrei Criteanul, iar de miercuri a fost săvârșită Liturghia Darurilor înainte sfințite, ocazie cu care credincioșii cu un program mai flexibil și cu disponibilitate mai mare pentru rugăciune și nevoință s-au adunat împreună la rugăciune și meditație duhovnicească, a precizat părintele George Cimpoca, parohul Bisericii „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania.

Această rânduială va fi menținută pe toată perioada Postului Mare, când se va săvârși zilnic, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, Liturghia Darurilor înainte sfințite, dimineața, iar vinerea după-amiaza, aceeași slujbă, începând cu orele 19:00.

În prima sâmbătă a postului a fost săvârșită Sfânta Liturghie, urmată de pomenirea morților și binecuvântarea colivei.

În duminica cea dintâi a Postului Mare se celebrează „triumful Ortodoxiei” sau „Duminica Ortodoxiei”, stabilită în vremea împărătesei Teodora, în anul 843, în memoria restabilirii cultului sfintelor icoane.

Micii credincioși ai parohiei, elevii Școlii parohiale „Sf. Martiri Brâncoveni”, sub îndrumarea doamnei preotese, Gina Cimpoca, au zugrăvit, după priceperea lor, icoane cu chipuri ale sfinților, care au fost așezate în biserică, în cinstea zilei, spre mărturie. Această activitate s-a desfășurat sub titlul „Ortodoxia în icoanele copiilor”, și este prima dintre activitățile postului în care sunt implicați copiii comunității.

Comentarii Facebook


Știri recente