Prima misiune ortodoxă în Tonga – Pacific

Insulele Tonga au fost descoperite de olandezii Willem Schouten și Jacob Le Maire în 1616. În 1773, exploratorul englez James Cook a numit arhipelagul „Insulele Prietenoase”. Din 1900, insulele au intrat sub protectorat britanic, însă Tonga și-a păstrat guvernarea sa de secole. Independența insulelor a fost proclamată în 1970. Tonga este membră a Națiunilor Unite, a Comisiei Pacificului de Sud și a Forumului Insulelor Pacificului.

Tonga este un mic regat, cunoscut în toată lumea că văd primii soarele răsărind. Este singurul stat din Oceania care nu a fost niciodată colonizat. Monarhul regatului este Înălțimea Sa Regele King George V. Independența națiunii i-a permis să-și păstreze cultura și tradițiile milenare.

În această țară, s-a înființat recent o misiune rusă ortodoxă de către Preotul Michael Protopopoff și de Siluan Vea, un nativ din Tonga care dorește să vadă lumina ortodoxiei strălucind în țara lui.

Regele arhipelagului și-a dat acordul pentru instituirea unei misiuni ortodoxe. Potrivit rocor.org.au citat de doxologia.ro, în ziua de 4 februarie, 2 copii au fost botezați în numele Sfintei Treimi, iar a doua zi, cei 7 creștini ortodocși din parohie au participat la Sfânta Liturghie. Acesta este începutul credinței ortodoxe în acest regat din Pacific

Comentarii Facebook


Știri recente