Prima Liturghie oficiată în Biserica „Buna Vestire” din Sfântu Gheorghe

PS Andrei - Buna Vestire 2017c

Biserica Buna Vestire din Sfântu Gheorghe şi-a serbat hramul în prezenţa Preasfinţitului Părinte Andrei. Slujirea Episcopului Covasnei şi Harghitei din 25 martie 2017 a reprezentat prima Liturghie oficiată în lăcaşul de cult aflat în construcţie, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La sfârșitul slujbei, PS Andrei a rostit o rugăciune de mulțumire și a binecuvântat lucrările de zidire a bisericii care au început în urmă cu 10 ani.

În cuvântul său, Episcopul Covasnei şi Harghitei a vorbit celor prezenţi despre plinirea vremii când Dumnezeu a trimis în lume pe Fiul Său născut din femeie. Ierarhul a evidenţiat faptul că Buna Vestire este unul dintre cele mai vechi praznice atestate scripturistic, patristic și istoric.

Scripturistic el este legat de plinirea vremii: „Iar când a venit plinirea vremii Dumnezeu a trimis pe Fiul Său născut din femeie” (Galateni 4, 4). Patristic, avem documente rămase de la Patriarhul Proclu al Constantinopolului și de la Episcopul Vasile de Seleucea (predici rostite în cinstea Maicii Domnului). Istoric, acest praznic a apărut în urma Sinodului al III-lea Ecumenic de la Efes din anul 431, a spus Preasfinţia Sa.

Chiriarhul Covasnei şi Harghitei a explicat că Întruparea Fiului lui Dumnezeu a fost anticipată de proorocul Isaia şi a subliniat faptul că în convorbirea dintre Arhanghelul Gavriil și Maica Domnului este cuprinsă întreaga Revelație a Întrupării.

Preasfinția Sa a binecuvântat și a felicitat pe cei doi preoți parohi, Părintele Cucu Vasile și Părintele Ciobanu Gheorghe, Consiliu Parohial, ctitorii și binefăcătorii care s-au implicat în realizarea lucrărilor de zidire și înfrumusețare a bisericii.

 

Comentarii Facebook


Știri recente