Prima Liturghie din noul an la Catedrala din Sibiu

În prima zi din noul an, în ziua sărbătorii Tăierea Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos și a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala mitropolitană din Sibiu. În soborul de preoți s-au aflat slujitorii Catedralei din Sibiu, iar răspunsurile liturgice au fost date de corala „Timotei Popovici”. Sibienii au participat în număr mare la prima Sfântă Liturghie din noul an și s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

La finalul slujbei religioase, ierarhul a oferit distincția „Crucea Șaguniană pentru clerici” părintelui Ilarie Benchea, vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, ca răsplată pentru rodnica activitate în slujba Bisericii strămoșești, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre praznicul Tăierii Împrejur, a amintit credincioșilor virtuțile și realizările pe plan pastoral-misionar ale Sfântului Vasile cel Mare și i-a felicitat pe cei care poartă numele marelui sfânt ierarh.

„Deși Biserica are altă structură a anului, 1 septembrie fiind prima zi din anul bisericesc, cuprinsă între două sărbători ale Maicii Domnului, ziua aceasta de început a anului civil este prăznuită și ea, deoarece viața noastră socială se săvârșește în cadrul acestei lumi și a rânduielilor ei. Și prima zi din anul civil este marcată de două mari praznice, pe care Biserica ni le apropie de sufletul nostru”, a subliniat Părintele Mitropolit.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat un Te Deum pentru binecuvântarea noului an.

Comentarii Facebook


Știri recente