Prima liturghie arhierească în parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă

Episcopul Lucian al Caransebeşului a slujit la miercuri la hramul parohiei Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă, fiind prima liturghie arhierească oficiată în lăcaşul de cult aflat în construcţie.

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este situată în centrul cartierului Oraşul Nou din Moldova Nouă.

Piatra de temelie a fost aşezată în anul 1995. La demisolul bisericii funcţionează un paraclis unde se slujeşte din anul 2003.

Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Nădăjduim că anul viitor vom târnosi această biserică, care poate fi considerată Catedrala Clisurii Dunării, iar vizita pastorală și slujirea a fost și ca o încurajare pentru părintele paroh Ion Nedelcu și credincioșii dați în păstorire”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Existența unei biserici în acest cartier al oraşului era imperios necesară deoarece credincioşii nu aveau un locaş de cult în Cartierul Oraşul Nou şi trebuiau să parcurgă cca 5 km până la cea mai apropiată biserică ortodoxă.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…