Prima Conferință Națională pentru Sprijinirea Femeilor în Criză de Sarcină

Prima Conferință Națională pentru Sprijinirea Femeilor în Criză de Sarcină a avut loc la finalul săptămânii trecute în Bușteni, județul Prahova.

Evenimentul organizat de Centrul „Sfânta Alexandra Împărăteasa” s-a adresat atât celor care deja lucrează în centrele de consiliere, cât și celor care vor să se implice în sprijinirea femeilor în criză de sarcină sau să deschidă centre.

În după-amiaza zilei de vineri participanții și-au prezentat activitatea, au făcut schimb de experiență, și-au împărtășit bucuriile pe care le au și dificultățile cu care se confruntă.

Programul de sâmbătă a inclus patru sesiuni:

  • Sesiunea I „Managementul proiectelor și centrelor de sprijin pentru femeile în criză de sarcină” susținută de Alexandra Nadane, director executiv în cadrul Centrului de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sf. Alexandra Împărăteasa” din București.
  • Sesiunea a II-a: „Rolul asistentului social în sprijinirea femeilor în criză de sarcină”, susținută de Mirela Andrei, asistent social în cadrul Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa” di București.
  • Sesiunea a III-a „Protocoale de lucru pentru evaluarea și consilierea femeilor în criză de sarcină. Rolul consilierului pentru criza de sarcină”, susținută de Psih. Dr. Andreea Olteanu, asistent formator în consiliere în cadrul Institutului SPER și Preşedinte al Asociației pentru Dezvoltarea Copilului şi a Familiei.

În ultima sesiune, „Obiective și planuri de viitor”, participanții au creat un grup de lucru pentru cei care lucrează în domeniul sprijinirii femeilor în criză de sarcină pentru a dezvolta împreună în mod profesionist proiectele de sprijin pentru femeile în criză de sarcină.

Conferința a reunit 30 de participanți din România și Republica Moldova.

Pentru a sprijini în mod constant profesionalizarea celor care lucrează în domeniul sprijinirii femeilor în criză de sarcină, Centrul de consiliere „Sf. Alexandra” va organiza lunar webinarii pe teme din acest domeniu.

Află mai multe detalii pe site-ul Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa”.

Următoarea Conferință Națională pentru Sprijinirea Femeilor în Criză de Sarcină va avea loc în octombrie 2020.

Foto credit: Centrul „Sfânta Alexandra Împărăteasa”

Comentarii Facebook


Știri recente