Prima biserică a românilor ortodocși din Scoția va fi în Dundee. Poți fi ctitor

Parohia Ortodoxă Română din Aberdeen achiziționează un lăcaș de cult în orașul Dundee. Dacă demersurile vor fi duse la bun sfârșit, aceasta va fi prima biserică a românilor ortodocși din Scoția.

Parohia a înaintat o ofertă de 72.500 de lire pentru lăcașul de cult care aparține Bisericii Reformate. Oferta a fost acceptată, preotul paroh Andrei Dosoftei având obligația de a achita suma până la finalul lunii noiembrie.

Preotul a lansat o colectă pe pagina de Facebook a parohiei. În urma apelului, au fost strânse aproximativ 47.000 lire. Mai sunt necesare alte 25.500 pentru a achita prețul imobilului, dar amenajarea spațiului pentru a corespunde nevoilor parohiei va presupune și alte costuri.

„Avem ocazia rară de a deveni ctitori. Comunitatea noastră poate acum achiziționa prima Biserică de pe teritoriul Scoției”, anunță Pr. Andrei Dosoftei.

Pentru donații puteți contacta parohia pe Facebook ori prin email la [email protected] sau puteți depune direct în contul comunității.

Date bancare:

Pentru Marea Britanie
Bank: HSBC
Name: The Romanian Orthodox Church Aberdeen
Sort code: 40-01-25
Account number: 81632590


Pentru Europa
IBAN: GB93HBUK40012581632590
BIC/SWIFT: HBUKGB4115T

Se poate dona și prin PayPal folosind aceleași date bancare.

Intrarea în biserica pe care românii doresc să o achiziționeze. ©Parohia Ortodoxă Română din Aberdeen

Biserica (Salem Chapel) se află în zona centrală a orașului Dundee, pe strada Salem.


Parohia „Sf. Părinți Ioachim și Ana” și „Sf. Cruce” din Aberdeen a fost înființată la finalul anului 2008. Până la momentul actual, și-a desfășurat activitatea liturgică în mai multe locații închiriate din Aberdeen sau Dundee.

Foto credit: Parohia Ortodoxă Română din Aberdeen

Comentarii Facebook


Știri recente