„Prezența lui Hristos încălzește mintea și înviorează plămânii”, mesajul optimist de Crăciun din Albania

Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei a subliniat în mesajul său pastoral că, în ciuda tuturor schimbărilor și a problemelor actuale, nașterea și prezența continuă a lui Hristos în lume trebuie să domine sărbătoarea Crăciunului.

„În această atmosferă de izolare ciudată impusă de pandemie, în singurătate, anxietate și frică, să rezistăm, frații mei, sărbătorind acest Crăciun concentrându-ne în principal pe prezența răscumpărătoare a Fiului și Cuvântului lui Dumnezeu, care are ultimul cuvânt în cursul vieții noastre și al întregii creații”.

„În singurătatea nedefinită, neașteptată, care ne îngheață, prezența tainică a lui Hristos încălzește mintea și înviorează plămânii”.

„Acest mesaj optimist de Crăciun, pur ca un diamant, fără o varietate de ornamente, praf de aur și ambalaje impresionante, trebuie evidențiat și experimentat în mod special în acest an”, adaugă ierarhul. „Nu ca o simplă amintire a unui copil iubit, ci ca un mesaj decisiv al speranței, ca singură expresie a iubirii, a atotputerniciei Tatălui, Domnului și Creatorului universului, ca garanție că nu suntem singuri în necazurile noastre personale sau globale sau în timpul acestei pandemii recente”.

„Nu ar trebui doar să întărim această experiență decisivă în noi înșine, ci să o transmitem ca anticorpi spirituali celor din jurul nostru. Cu afecțiune, smerenie, prin cuvânt, cu tăcere, fără aroganță provocatoare. Nu numai coronavirusul este transmis în liniște și în mod drastic. Credința în această prezență răscumpărătoare este transmisă liniștit și eficient de la o persoană credincioasă la o altă persoană și de la grup la grup”.

Arhiepiscopul Albaniei vorbește și despre vaccinul anti-Covid-19.

„Este simbolic faptul că vaccinul, care se așteaptă să ofere o cale de ieșire din captivitatea cu multe fațete a coronavirusului, vine în viața noastră ca un cadou neobișnuit de Crăciun”.

Cu toate acestea, „cel mai esențial cadou de Crăciun, pe care îl putem oferi nouă și celor din jur, este conștientizarea și mărturisirea prezenței Mântuitorului Hristos în viața noastră de zi cu zi”, conchide PF Anastasie.

Citește textul integral pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe din Albania.

Foto credit: Biserica Ortodoxă din Albania

Comentarii Facebook


Știri recente