Prezență chiriarhală la biserica Maioreasa

Duminică, 27 ianuarie, toată suflarea creștinească din parohia „Adormirea Maicii Domnului” Maioreasa este invitată să participe la Sfânta Liturghie arhierească, ce se va săvârși începând cu ora 09.00, după cum ne-a mărturisit Cătălin Cernătescu.

Credincioșii vor avea ocazia să se roage alături de cler în ziua pomenirii aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur. Ceremonia religioasă va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi.

Evanghelia duminicii de rând, a XXXI-a după Rusalii vorbește despre vindecarea orbului din Ierihon, ca icoană a neamului omenesc lipsit de strălucirea luminii divine și afundat în întunericul osândirii lui, dar luminat prin venirea Răscumpărătorului.

Scurt istoric al bisericii

Biserica Maioreasa este primul lăcaș ortodox ridicat în Drobeta Turnu Severin, la câțiva ani de la înființarea orașului. Este o ctitorie din anul 1842 a maiorului Ioan Ciupagea și a soției sale Dumitrana. Inițial, biserica a avut trei turle, cele două laterale fiind desființate în 1872. Lăcașul de cult a suferit și alte modificări în decursul timpului. În ultima perioadă s-au efectuat, pe lângă lucrări de modernizare, și lucrări la frontispiciul bisericii, anume o icoană mozaic cu Domnul Hristos binecuvântând și icoana hramului Adormirii Maici Domnului lucrată în tehnică modernă de îmbinare vitralii și mozaic.

Comentarii Facebook


Știri recente