Prezenţă chiriarhală în biserica Schitului „Sf. Ier. Nicolae” din Mun. Giurgiu

În fiecare an în ziua de 9 mai, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte „Aducerea la Bari a moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae”. Cu acest prilej, Schitul Sf. Ier. Nicolae din mun. Giurgiu îşi sărbătoreşte cel de-al doilea hram. Manifestările religioase închinate acestei sărbători au debutat în această seară în biserica schitului cu săvârşirea Vcerniei unită cu Litia de către părintele Arhim. Mihail Muscariu, Exarh Cultural şi Stareţul Mănăstirii Comana, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului care a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat frumuseţea duhovnicească a acestei sărbători. De asemenea, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a vorbit şi despre personalitatea duhovnicească a Sf. Ier. Nicolae care reprezintă model de stăruinţă în credinţa ortodoxă, de iubire faţă de Dumnezeu şi de semeni.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, părintele Arhim. Mihail Muscariu a aşezat spre închinare credincioşilor prezenţi o copie fidelă după ferecătura Sfintei Cruci a Mântuitorului, ce se găseşte la Mănăstirea Xiropotamu din Sf. Munte Athos. Cea de-a doua mare părticică din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci de la Mănăstirea Xiropotamu are forma unei cruci bizantine şi este păstrată într-o raclă de argint care lasă descoperită doar o porţiune din suprafaţa totală a Cinstitului Lemn, chiar în locul unde credincioşii sărută.

Tot în această seară, părintele exarh a aşezat în catapeteasma bisericii Mănăstirii Sf. M. Mc. Gheorghe o copie a icoanei Maicii Domnului „Portaitissa”, adusă de la Mănăstirea Iviron din Sfântul Munte. Sfântul odor va râmăne spre închinare credincioşilor care vor trece pragul acestei aşezări monahale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…