Duminica Floriilor în Parohia arădeană Scânteia

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat sâmbătă, 23 aprilie 2016, începând cu ora 16.00, la Pelerinajul de Florii organizat în Parohia Scânteia – Domeniul Lupaş, Protopopiatul Arad.

„Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat la intrarea pe Domeniul Lupaş de către un sobor de preoţi din parohiile învecinate; tineri şi copii îmbrăcaţi în frumoase straie tradiţionale, purtând în mâini ramuri de salcie, icoane, prapori şi făclii, de unde au parcurs împreună drumul până la biserică, unde a săvârşit slujba Vecerniei, în cadrul căreia s-au rostit ectenii speciale pentru tinerii şi pelerinii prezenţi la această procesiune. În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Chiriarhul a vorbit despre tradiţia procesiunii cu ramuri de salcie în ajun de Florii şi semnificaţia ei, ca urmare a Mântuitorului pe calea Ierusalimului ceresc”, a precizat Protos. Iustin Popovici, Consilier Cultural al Eparhiei Aradului.

Pelerinajul de Florii din Parohia Scânteia se află la cea de-a doua ediţie.

După Vecernie, în faţa bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a rostit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…