Zilele comunei Vinga din judeţul Arad

Localnicii comunei Vinga, Judeţul Arad, au sărbătorit sâmbătă, 30 iulie 2016, zilele localităţii. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat slujba parastasului pentru toţi preoţii şi  protopopii care au slujit în parohia comunei arădene, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.

După oficierea slujbei, la sediul Consiliului Local a avut loc un simpozion cu tema: Aniversarea a 90 de ani de la sfinţirea noii biserici ortodoxe din Vinga.

În alocuţiunea rostită, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre importanţa localităţii din punct de vedere bisericesc, aceasta având legături importante cu centrele eparhiale din Timişoara şi Arad. Ierarhul a mai amintit şi de cei trei protopopi care au slujit în lăcaşul de cult şi pe care i-a cunoscut personal. Totodată, Arhiepiscopul Aradului a mai remarcat şi ţinuta credincioşilor din Vinga, aceasta fiind ilustrată de buna înţelegere ecumenică şi cetăţenească între cei de diferite naţionalităţi şi culte religioase.

În cadrul evenimentului a mai fost prezentată și monografia initutală Biserica Ortodoxă din Vinga – scurt istoric –, lucrarea fiind redactată de preotul. Răzvan Sas şi inginerul Ioan Rancov.

La finalul simpozionului, oficialitățile locale și județene au fost invitate la inaugurarea parcului de agrement unde se vor putea desfășura activități culturale și sportive.

La festivitate a fost prezentă şi o delegaţie a românilor şi bulgarilor de peste hotare.

Comentarii Facebook


Știri recente