Prezență arhierească la Vlădiceni, Neamț

Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în sobor de preoți și diaconi condus de pr. protopop Valentin Tofan, a săvârșit duminică, 5 august 2012, slujba sfințirii pentru noua casă socială a parohiei Vlădiceni din Protopopiatul Piatra Neamț, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Nicolae Dăscălescu, dar și a enoriașilor parohiei. Clădirea casei sociale, ce a fost ridicată începând cu anul 2006, are momentan o capacitate de 100 de locuri, urmând să găzduiască diverse evenimente cultural-religioase desfășurate de localnici. La sfârșitul slujbei de sfințire, IPS Teofan a evidențiat curajul, dar și dragostea credincioșilor din Vlădiceni față de Biserica strămoșească.

‘Prezența acestei case sociale într-o parohie considerată mică, strădania părintelui și strădania enoriașilor merită, într-un chip smerit, dar real, mărturisite. Mă bucur nespus de mult că, în ciuda situației dificile prin care trecem, se întâmplă totuși și lucruri frumoase, cum ar fi biserica de aici și această casă socială frumoasă și impunătoare. Toate aceste lucruri arată că sunt încă multe resurse lăuntrice în sânul acestui neam și, precum în vremea Proorocului Ilie, ne arată că încă mai există români adevărați, care nu și-au plecat genunchii în fața idolilor acestei lumi și-L recunosc pe Domnul Dumnezeu ca singurul Dumnezeu adevărat’, a declarat IPS Teofan după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. Moldova.

La final, pr. paroh Nicolae Dăscălescu a fost distins cu rangul de iconom stavrofor datorită implicării sale în realizarea lucrărilor de construcție, de pictură și de înfrumusețare a casei sociale. De asemenea, au fost evidențiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult și au ajutat la zidirea noii biserici, consiliul și comitetul parohial primind distincții și diplome de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente