Prezență arhierească la Mănăstirea Izbuc

De praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor, joi, 29 mai 2014, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, la Sfânta Mănăstire Izbuc, străveche vatră de sihăstrie din ținutul Bihorului.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia sfințirea crucilor ce vor fi așezate pe turlele noii biserici mari a mănăstirii, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic”, biserică a cărei piatră de temelie a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Sofronie în urmă cu patru ani, la 16 mai 2010.

La ora 12:00, atât la Mănăstirea Izbuc, dar și la toate locașurile de cult din Eparhia Oradiei, vor fi trase clopotele, în semn de recunoștință față de eroii care s-au jertfit pentru neamul românesc și credința ortodoxă, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

După Sfânta Liturghie se va oficia o slujbă de pomenire pentru toți eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român.

La sărbătoare sunt așteptați să participe preoți de la parohiile din cuprinsul întregii Eparhii a Oradiei, precum și numeroși credincioși din județul Bihor, dar și din alte părți ale țării.

Comentarii Facebook


Știri recente