Prezență arhierească la hramul bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Bistrița

Preasfințitul Vasile Someșanul a participat luni, 7 ianuarie, la hramul bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din protopopiatul Bistrița. Cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual, Preasfinția sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, informează radiorenasterea.ro.

Au slujit alături de ierarh, inspectorul eparhial, pr. Nicolae Buda, protopopul de Bistrița, pr. Alexandru Vidican, pr. Ioan Pintican, parohul bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Bistrița, pr. Ioan Suciu de la biserica „Sfânta Treime” din oraș și pr. Ioan Bujor. PS Vasile a vorbit în cadrul cuvântului de învățătură despre viața „Sfântului Ioan Botezătorul”, ca model pentru creștinii de azi.

Parohia „Sf. Ioan Botezatorul” din Bistrița a fost înființată în anul 2000 prin binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. În 2002 au fost demarate lucrările de construcție a bisericii. 2 ani mai târziu a fost finalizat demisolul, loc în care se slujeste până în momentul de față, a precizat pr. paroh Ioan Bujor.

Comentarii Facebook


Știri recente