Prezență arhierească la deschiderea anului școlar la Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău

Debutul noului an școlar a fost o sărbătoare pentru elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu” din municipiul Bacău, acolo unde, luni, 16 septembrie, s-a aflat Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului înconjurat de un sobor de preoți. Într-o atmosferă specifică unui colegiu de prim rang al orașului, ierarhul a fost întâmpinat cu pâine și sare de elevii instituției de învățământ, costumați în haine tradiționale.

La rândul său, Preasfinția Sa a oficiat o slujbă de binecuvântare a elevilor și a cadrelor didactice, după care a felicitat-o pe prof. Constantina Hulea, directorul Colegiului „Mihai Eminescu”, oferindu-i în dar o icoană. După acesta, a fost prezentat în mod public și pe noul preot care va activa la capela Colegiului, respectiv părintele profesor Iustinian Cimpoieru.

De asemenea, potrivit epr.ro, în cuvântul rostit cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a făcut referire la importanța predării disciplinei Religie în școală, reamintind legătura strânsă și frumoasă dintre Școală și Biserică atât de veche și atât de necesară pentru un proces educațional trainic și eficient, mai ales în contextul societății de astăzi.

Apoi, în condițiile serbării anul acesta a Sfinților Împărați Constantin și Elena,Preasfinția Sa i-a îndemnat pe elevi să citească, să cunoască viața acestor Sfinți care au redat libertatea credinței creștine și care rămân mereu modele vii pentru generațiiletinerele generații.

Comentarii Facebook


Știri recente