Prezență arhierească la ceremoniile legate de operaționalizarea echipajelor de prim ajutor calificat din cadru I.S.U. Dâmbovița

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a participat, vineri, 1 februarie 2013, la ceremoniile legate de operaționalizarea echipajelor de prim ajutor calificat din cadrul gărzilor de intervenție, din mai multe localități ale județului, care a avut loc la sediul Inspectoratului Județean de Urgență „Basarab I” (I.S.U.) din Târgoviște, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cu această ocazie, au fost trimise subunităților I.S.U. patru ambulanțe SMURD, achiziționate prin intermediul fondurilor europene, pentru a susține nevoile de urgență ale zonelor respective.

După rostirea unei rugăciuni de binecuvântare, în cuvântul său duhovnicesc, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța deosebită a lucrătorilor I.S.U. pentru protejarea și salvarea vieții și a bunurilor umane, rolul lor special în slujirea comunității locale, căci oferă încredere, protecție și ajutor în situații limită pentru existența umană, îndeplinindu-și misiunile, adesea, în cele mai grele condiții, cu onoare și fidelitate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…