Prezență arhierească în Parohia Roquetas de Mar, Spania

În a treia Duminică după Rusalii, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a săvârșit Taina Sfântului Maslu în noua biserică parohială a Parohiei Ortodoxe Române Roquetas de Mar – Spania, prima biserică ortodoxă română de zid din Regatul Spaniei, informează Biroul de Presă al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat de soborul de preoți alcătuit de către Părintele Gheorghe Adrian Fofiu, parohul din Roquetas de Mar, Părintele Ion Drăghicescu, parohul din Motril și de către Părintele Florin Petruț, parohul din Almeria.

După săvârșirea Sfintei Taine a Maslului, în cadrul căreia toți creștinii au fost pomeniți de către Preasfințitul Timotei, ierarhul a rostit cuvânt de învățătură, îndemnând credincioșii să se pregătească și să se împărtășească cât mai des cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea a fost apreciată activitatea Școlii Parohiale desfășurată în Roquetas de Mar, subliniind importanța cunoașterii spre împlinire a cuvântului Domnului Iisus Hristos și altoirea din fragedă pruncie, în chip real, a tinerelor vlăstare.

Preasfinția Sa și-a manifestat bucuria în ceea ce privește organizarea de tabere spirituale de către Episcopia Spaniei, evidențiind faptul că acestea cultivă sentimentul religios într-un cadru organizat, cu monitori anume pregătiți în acest sens. Pentru aceasta a făcut referire la Tabăra de la Tahal, de lângă Almeria, care se va desfășura începând cu data de 5 iulie 2015, îndemnând pe toți părinții să își înscrie vlăstarele în această tabără, prima săptămână 5-11 iulie, fiind rezervată Parohiei Roquetas.

La final, parohul locului a mulțumit lui Dumnezeu, ierarhului, clericilor și creștinilor prezenți, iar Preasfinția Sa a miruit toți credincioșii.

Comentarii Facebook


Știri recente