Prezență arhierească în Parohia clujeană Întâmpinarea Domnului

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din Mărăști, Cluj-Napoca. Din sobor au făcut parte arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor Arhiepiscopiei Clujului, pr. Gheorghe Dragoș Braica, protopopul de Cluj II, și pr. Cristian Sonea, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

IPS Andrei a ținut un cuvânt de învățătură pornind de la Evanghelia duminicii. „Dacă este teribil să nu ai lumina ochilor, este o suferință și mai mare și mai cumplită să nu ai lumina credinței, o infirmitate care are consecințe veșnice. De aceea, oamenii sensibili, oamenii care au fost în stare să dea glas neputințelor și infirmităților omenești subliniau că necredința este o suferință grozavă, o infirmitate mai mare decât toate infirmitățile. Dumnezeul veacului acestuia, adică Mamona, a orbit mințile necredincioșilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei Slavei lui Hristos, Care este Chipul lui Dumnezeu”, a spus IPS Andrei. Construcția bisericii din Mărăști a început în 1992, iar trei ani mai târziu, lăcașul de cult a fost binecuvântat de vrednicul de pomenire, mitropolitul Bartolomeu. Pentru activitatea sa deosebită, pr. paroh Chira Alexa a primit distincția de iconom stavrofor, adică dreptul de a purta brâu roșu și cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…