Prezență arhierească în Parohia Brebeni I

În aceeași zi, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Împărați”, din Parohia Brebeni I, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Sebastian a menționat două aspecte foarte importante pentru această sărbătoare.

În primul rând „Sfântul Ioan este pentru noi toți un exemplu de învățător, mai cu seamă pentru slujitorii Bisericii. Un exemplu de învățător și de predicator cu curaj, care nu căuta la fața oamenilor și se adresa tuturor necăutând la funcția lor, la haina lor, la importanța lor trecătoare. Sfântul Ioan trecea dincolo de interfața aceasta a oamenilor, pătrundea direct în sufletul lor și vedea pe fiecare așa cum era el”.

În al doilea rând, PS Sebastian a arătat că „noi toți trebuie să fim iubitori ai Dumnezeului celui Viu și slujitori ai Săi. Să-L iubim pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe Sfinții Lui și să-i cinstim cu frică și în iubire față de aproapele, pentru că în ziua de azi unii înțeleg să-i cinstească pe sfinți doar cu mâncare, cu băutură și cu distracție până după miezul nopții”, a conchis arhiereul oltean.

Comentarii Facebook


Știri recente