Prezență arhierească în orașul Buziaș

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului a efectuat joi, 14 mai 2015, o vizită pastorală în orașul Buziaș, județul Timiș. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a vizitat biserica parohiei Buziaș I, Centrul de Reeducare al Minorilor Buziaș și Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie medicală specifică şi Recuperare pentru copii şi tineri ”Cristian Șerban” Buziaș, informează mitropolia-banatului.ro.

Preoții de la cele două parohii din orașul Buziaș alături de oficialități locale și numeroși credincioși l-au întâmpinat cu mare bucurie pe Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan la intrarea în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel“, care datează din anul 1830. Apoi, Înaltpreasfinția Sa, însoțit de domnul Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timișoara și maici de la centrul Eparhial au vizitat Centrul de Reeducare al Minorilor din oraș. Chiriarhul a vizitat sălile de curs, capela și atelierele în care își desfășoară activitatea zilnică cei aproximativ 100 de beneficiari, prilej cu care a binecuvântat tinerii și angajații instituției, împărțind mai multe pachete cu alimente și iconițe.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a apreciat preocuparea conducerii instituției de a asigura celor de aici și consiliere spirituală, prin amenajarea unei capele în interiorul Centrului, precum și buna colaborare dintre instituție și cei doi preoți parohi ai Bisericilor Ortodoxe din Buziaș. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța unei colaborări între Centrul Educativ Buziaș și parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei în vederea reintegrării tinerilor în societate. „Am vorbit și la Penitenciar și i-am rugat ca după ce vor ieși din detenție să meargă la familia lor, iar după aceea să meargă la biserică, unde preotul o să-i prezinte celor din comunitate, să le spună că i-a vizitat în timpul detenției lor și în același timp să le poarte de grijă, cel puțin la început, pentru că unii dintre deținuți nu mai au pe nimeni în casă. Momentul de adaptare și de încadrare în societate este foarte important și de aceea am dori ca să existe acest contact între persoanele aflate în detenție și parte civilă, încă din acest timp, astfel încât aceștia să nu se simtă abandonați”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a poposit la Centrul Medical de Evaluare şi Recuperare ”Cristian Şerban” din Buziaş, unde a vorbit cu medicii, pacienții și însoțitorii acestora, i-a binecuvântat și le-a împărțit iconițe, subliniind importanța colaborării pe toate planurile dintre Mitropolia Banatului și acest centru medical pentru copii şi tineri, coordonat de prof. univ. dr. Viorel Șerban.

Centrul a fost construit între anii 1992 şi 1997, după model occidental, pentru ajutorarea copiilor bolnavi, de fondatorii Fundaţiei ”Cristian Şerban” Marghit şi Viorel Şerban, profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie „ Victor Babeş” din Timişoara, în memoria fiului lor, Cristian. După finalizare, această instituţie medicală a fost introdusă în sistemul medical public din România, aflându-se sub directa coordonare a Ministerului Sănătăţii, iar pacienţii sunt spitalizaţi în mod gratuit.

Comentarii Facebook


Știri recente