Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, numită și a iertării, a reprezentat o bucurie aparte pentru studenții ortodocși și pentru credincioșii români din Erlangen. Aceștia l-au avut în mijlocul lor pe Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, după cum a precizat părintele Ionuț Păun, slujitor la Capela „Sfânta Treime” din Erlangen.
Sfânta Liturghie în limbile română și germană a fost oficiată în capela ortodoxă cu hramul „Sfânta Treime” din cadrul Colegiului „Sfântul Toma” al fundației evanghelice Martin-Luther-Bund . La sfârșitul slujbei, în cuvântul de învățătură, Preasfințitul Sofian Brașoveanul a accentuat motivul pentru care a fost izgonit Adam din Rai și modul în care trebuie să postim. Adam însă, a spus Preasfințitul, nu a fost izgonit din Rai, ci s-a izgonit singur pentru că a voit să fie autonom față de Creatorul Său. El a iubit și a prețuit mai mult darul decât pe dăruitorul Dumnezeu. Misiunea omului era aceea de a conduce lumea în comuniune cu Dumnezeu. Păcatul lui Adam a însemnat autonomizarea omului în raport cu Dumnezeu.
Capela ortodoxă „Sfânta Treime” din cadrul Colegiului Sfântul Toma al fundației evanghelice Martin-Luther-Bund din Erlangen a fost amenajată în anul 1984, fiind dedicată tuturor studenților ortodocși veniți la studiu în Germania prin programul de burse al Bisericii Evanghelice din Germania. De-a lungul anilor numeroși studenți teologi ortodocși români au studiat la Universitatea din Erlangen. Dintre aceștia amintim pe prof. dr. Nicolae Chifăr, prof. dr. Ioan I. Ică jr., prof. dr. Constantin Pătuleanu, conf. dr. Daniel Benga, conf. dr. Picu Ocoleanu, actualmente profesori de teologie în diverse centre universitare din țară.
În această capelă s-a slujit de-a lungul anilor în arabă, aramaică, armeană, georgiană, germană, greacă, latină, engleză, franceză, slavonă, coptă, indiană, sârbă și română. Din 2010 slujitor la capela din Erlangen este părintele Ionuț Păun, la rândul său bursier al Diakonisches Werk.