Prezență arhierească în mijlocul profesorilor de Religie din județul Mehedinți

Profesorii și preoții care predau disciplina religie în județul Mehedinți s-au întâlnit sâmbătă, 23 februarie, în prima consfătuire a cadrelor didactice pe anul 2013, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Evenimentul a fost organizat de Catedra de religie a Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți și Sectorul Învățământ și tineret al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Întâlnirea a avut ca temă „Slujirea și misiunea prin ora de religie” și a stat sub semnul rugăciunii și al comunicărilor importante.

Întâlnirea a debutat cu Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din municipiu, lucrările desfășurându-se în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei, în prezența Preasfințitului Episcop Nicodim.

Efectul pozitiv sociologic al orei de religie a fost subliniat de pr. inspector al Sectorului Învățământ și tineret, Cosmin Eftimie Necșoiu: „Profesorii trebuie să conștientizeze importanța orei de religie în școală, pentru că este un factor moralizant asupra copilului. Trebuie știut că nu se încearcă astăzi îndoctrinarea copiilor în școli, ci aducerea lor pe calea către Dumnezeu, pentru că iubirea de Dumnezeu și iubirea de aproapele îi fac să fie oameni pentru oameni. Numai atunci poate să se valorizeze copilul, așa cum vrea Dumnezeu să fie valorizată ființa umană. Astfel, ora de religie în școală vizează să îl facă pe copil să vadă în cel de lângă el chipul lui Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente