Prezență arhierească în mijlocul credincioșilor parohiei Sf. Ap. Petru și Pavel din Alba Iulia

În a doua duminică a Triodului, cunoscută sub numele de Duminica întoarcerii Fiului Risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a îmbucurat cu prezența, rugăciunea și cuvântul de învățătură pe credincioșii de la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Alba Iulia. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, moment de rugăciune și de har, care a făcut ca iubirea Părintelui Ceresc să fie resimțită vie și lucrătoare între cei participanți, după cum ne-a mărturisit Pr. Florin Croitoru.

În cuvântul de învățătură, Arhipăstorul Alba Iuliei a pătruns în tainele Evangheliei, pe care le-a împărtășit credincioșilor prezenți ca niște mărgăritare de mult preț. A fost un cuvânt de suflet, care a luminat înțelesurile scripturistice ale pericopei citite, a deslușit cum trebuie făcută lucrătoare starea de pocăință în sufletele oamenilor contemporani și a picurat cu tandrețe în inimile celor prezenți nădejdea în iubirea veșnic disponibilă a lui Dumnezeu.

Parohia cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Alba Iulia a luat ființă la data de 1 decembrie 1999. Lucrările, coordonate de părintele Petru Pleșa, au început în luna august 2000 și au continuat până în anul 2004. Sfințirea bisericii a avut loc la data de 1 iulie 2007.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente