Prezență arhierească în mijlocul credincioșilor din Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit, ieri, 3 februarie 2013, Sfânta Liturghie în demisolul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Bacău, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

După citirea Sfintei Evanghelii, PS Ioachim Băcăuanul a explicat pericopa din Duminica a 32-a după Rusalii, făcând o legătură între transfigurarea vameșului Zaheu și lucrarea mântuitoare a Domnului Hristos pe care o săvârșește în fiecare Sfântă Liturghie. Slujba a avut ca scop promovarea hramului Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Bacău, care se află în construcție din anul 2007. După cum ne-a relatat arhid. Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Biserica „Întâmpinarea Domnului” din Bacău este înfrățită cu parohia „Înălțarea Domnului”.

„Ctitorul Bisericii «Întâmpinarea Domnului», Constantin Custură, a sprijinit și lucrările catedralei din Bacău. În momentul în care s-a pus piatra de temelie, PS Ioachim Băcăuanul a dedicat tinerilor Biserica «Întâmpinarea Domnului» din Bacău”, a amintit arhid. Ciprian Ioan Ignat. Ctitorul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Bacău a fost felicitat de Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. „La slujba Sfintei Liturghii au participat, pe lângă credincioșii parohiei și autoritățile locale, foarte mulți tineri. Acest lucru a arătat dorința lor de a fi în biserică”, a mai spus arhid. Ciprian Ioan Ignat.

Comentarii Facebook


Știri recente