Prezență arhierească în fiordul norvegian Haugesund

În perioada 2-4 mai 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor de pe coasta de vest a Norvegiei. În seara zilei de 4 mai 2014, ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Vecernia în biserica noii parohii românești „Sfântul Cuvios Macarie cel Mare” din localitatea Haugesund, instalându-l în slujirea de paroh pe noul preot Valeriu-Dumitru Chiorbeja care îi va păstori pe românii care locuiesc în acest fiord norvegian, informează episcopiascandinavia.se.

La slujbă, alături de credincioșii tinerei parohii, au fost prezenți și Excelențele Lor, domnii Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei și Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun.

După slujba Vecerniei, Preasfințitul Macarie a săvârșit Taina Botezului pruncului Alexandru, care a devenit cel mai tânăr membru al noii comunități parohiale. Ierarhul și-a exprimat bucuria de a altoi, prin Botez, acest tânăr vlăstar pe trupul mistic al lui Hristos, având încrederea că lucrarea misionară a noului preot și a credincioșilor de la Haugesund va fi ziditoare și rodnică.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul bărbătesc al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” – Alba din București,care în perioada 3-4 mai 2014 a susținut mai multe concerte pascale în bisericile de pe coasta de vest a Norvegiei.

Comentarii Facebook


Știri recente