Prevenție și educație pentru sănătate | A 29-a ediție a avut loc la Slănic Prahova

Campania de Prevenție și educație pentru sănătate a ajuns la ediția a 29-a. La ultima acțiune desfășurată în baza de tratament balneo-climateric Slănic Prahova au participat aproximativ o sută de persoane: adulți și copii.

Echipei de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale li s-au alăturat medici specialiști în psihiatrie pediatrică, stomatologie, diabet și nutriție, dar și actorul Andrei Iordache și regizorul Mihaela Triboi, care au oferit un program artistic sub coordonarea Prof. Dr. Silvia Ciobanu de la Facultatea de Arte-Universitatea Hyperion.

Încă de la primele ore ale dimineții, voluntarii Paraclisului CMN au oferit informații privind sănătatea, igiena și prevenirea îmbolnăvirii. Cei prezenți la acțiunea din 2 septembrie 2017 au primit produse de igienă din partea Carrefour România. Pe lângă aceste daruri, copiilor le-au fost oferite jucării.

Printre temele abordate de medicul psihiatru Georgiana Tocaci s-au numărat: timpul petrecut în fața televizorului/tabletei, managementul furiei prin intermediul unei povești terapeutice și ce responsabilități ar trebui să aibă copiii pe etape de vârstă.

Medicul stomatolog Irina Molnar a subliniat principalele caracteristici ale igienei orale corecte și efectul alimentelor acide asupra smalțului dentar.

Acțiunea de sâmbătă face parte din Campania de Prevenție și educație pentru sănătate, care a depășit până în prezent 6.000 beneficiari, informează Dan Prună, coordonatorul echipei de voluntari de la Paraclisul CMN.

Alături de această campanie, Patriarhia Română sprijină sistemul medical prin programele:

  • Sănătate pentru Sate – consultații medicale gratuite oferite celor peste 5.000 de beneficiari din mediul rural,;
  • Donează sânge, salvează o viață! – peste 12.000 litri de sânge colectați;
  • Dotarea spitalelor din mai multe județe cu aparatură medicală de specialitate în valoare de 190.000 euro, precum și alte acțiuni social filantropice.

Comentarii Facebook


Știri recente