Președinții Ciprului și Greciei au fost decorați de Patriarhul Alexandriei

Patriarhul Alexandriei decoreaza presedintii Ciprului si Greciei cu ordinul Sfantul Marcu

În cadrul unei ceremonii care a avut loc marți la reședința patriarhală din Alexandria, Patriarhul Teodor a oferit președinților Ciprului și Greciei ordinul Sfântul Apostol Marcu în grad de mare cruce.

Președintele cipriot Nikos Anastasiadis și Prokopis Pavlopoulos, șeful statului elen, au primit cea mai mare distincție a Patriarhiei Alexandriei pentru întreaga contribuție în favoarea Bisericii Ortodoxe și a culturii elene.

Potrivit site-ului Patriarhiei Alexandriei, Preafericitul Părinte Teodor le-a urat bun venit celor doi șefi de stat, subliniind istoria Bisericii Ortodoxe Alexandrine întemeiată de Sfântul Apostol Marcu în vechea cetate a lui Alexandru cel Mare.

„În Alexandria este istoria noastră, dar în Africa este viitorul nostru”, a subliniat Patriarhul Teodor.

„Astăzi ați scris o frumoasă pagină în Patriarhia Alexandriei. Ne-ați dăruit curaj, deoarece Ciprul și Grecia noastră sunt izvoarele unui viitor mai bun pentru Patriarhia noastră”, a adăugat Patriarhul la ceremonia din data de 1 mai.

Mulțumind pentru marea onoare, președintele Ciprului Nikos Anastasiadis și-a mărturisit emoțiile pe care le-a considerat „o pecete a legăturilor puternice care deja există între Cipru și Patriarhia Alexandriei”.

De asemenea, președintele cipriot l-a asigurat pe Patriarhul Teodor de sprijinul său.

La rândul său, Președintele Republicii Elene Prokopis Pavlopoulos a afirmat că „greutatea apăsătoare a acestei înalte cinstiri prin conferirea Marii Cruci a Sfântului Marcu, care face referire la îndelungata istorie a Patriarhiei Alexandriei clădită pe piatra Evanghelistului Marcu, îmi va aduce mereu aminte de valoarea neprețuită a acestei vechi Patriarhii, precum și a celorlalte Patriarhii antice pentru Ortodoxie și Creștinătate”.

Foto credit: Biserica Ciprului

Comentarii Facebook


Știri recente