Președinții Ciprului și Greciei au fost decorați de Patriarhul Alexandriei

Patriarhul Alexandriei decoreaza presedintii Ciprului si Greciei cu ordinul Sfantul Marcu

În cadrul unei ceremonii care a avut loc marți la reședința patriarhală din Alexandria, Patriarhul Teodor a oferit președinților Ciprului și Greciei ordinul Sfântul Apostol Marcu în grad de mare cruce.

Președintele cipriot Nikos Anastasiadis și Prokopis Pavlopoulos, șeful statului elen, au primit cea mai mare distincție a Patriarhiei Alexandriei pentru întreaga contribuție în favoarea Bisericii Ortodoxe și a culturii elene.

Potrivit site-ului Patriarhiei Alexandriei, Preafericitul Părinte Teodor le-a urat bun venit celor doi șefi de stat, subliniind istoria Bisericii Ortodoxe Alexandrine întemeiată de Sfântul Apostol Marcu în vechea cetate a lui Alexandru cel Mare.

„În Alexandria este istoria noastră, dar în Africa este viitorul nostru”, a subliniat Patriarhul Teodor.

„Astăzi ați scris o frumoasă pagină în Patriarhia Alexandriei. Ne-ați dăruit curaj, deoarece Ciprul și Grecia noastră sunt izvoarele unui viitor mai bun pentru Patriarhia noastră”, a adăugat Patriarhul la ceremonia din data de 1 mai.

Mulțumind pentru marea onoare, președintele Ciprului Nikos Anastasiadis și-a mărturisit emoțiile pe care le-a considerat „o pecete a legăturilor puternice care deja există între Cipru și Patriarhia Alexandriei”.

De asemenea, președintele cipriot l-a asigurat pe Patriarhul Teodor de sprijinul său.

La rândul său, Președintele Republicii Elene Prokopis Pavlopoulos a afirmat că „greutatea apăsătoare a acestei înalte cinstiri prin conferirea Marii Cruci a Sfântului Marcu, care face referire la îndelungata istorie a Patriarhiei Alexandriei clădită pe piatra Evanghelistului Marcu, îmi va aduce mereu aminte de valoarea neprețuită a acestei vechi Patriarhii, precum și a celorlalte Patriarhii antice pentru Ortodoxie și Creștinătate”.

Foto credit: Biserica Ciprului

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…