Președintele României și Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei: omagiu adus lui Al. Ioan Cuza în Florența

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a depus sâmbătă dimineaţă o coroană de flori la placa comemorativă dedicată lui Alexandru Ioan Cuza, amplasată în fața reşedinţei din Florența în care domnitorul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

La eveniment a participat Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a oficiat o slujbă de pomenire pentru Alexandru Ioan Cuza.

Președintele României a fost însoțit de Carmen Iohannis, precum și de ambasadorul României în Italia, George Bologan, dar şi de membri ai comunităţii româneşti din regiunea Toscana.

„Consider că această întâlnire e una de suflet, chiar dacă vizita mea aici la Florenţa e una scurtă”, a mărturisit Președintele amintind că se află în orașul italian pentru a participa la Conferința ‘State of the Union 2019’ („Statele Uniunii 2019”).

Placa comemorativă care s-a aflat în centrul evenimentului omagial de sâmbătă, 4 mai 2019, a fost inaugurată la începutul acestui an și sfințită de Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei.

Foto credit: presidency.ro

Comentarii Facebook


Știri recente