O placă comemorativă a fost inaugurată în fața ultimei reședințe de la Florența a domnitorului Al. I. Cuza

Cu ocazia aniversării a 160 ani de la Unirea Principatelor Române și a Centenarului Marii Uniri, sâmbătă, 26 ianuarie 2019, a fost inaugurată o placă comemorativă amplasată în Piazzale di Porta Romana, în fața ultimei reședințe de la Florența a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Slujba de sfințire a plăcii comemorative a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, împreună cu un sobor de preoți, în prezența a numeroși români și italieni, informează Episcopia Italiei.

PS Atanasie de Bogdania sfințește placa comemorativă. ©Episcopia Italiei

La eveniment au luat cuvântul autorități civile și bisericești. La final, au fost intonate Imnele Italiei și al României, precum și Hora Unirii.

Placa a fost realizată sub patronajul Ambasadei României în Italia, al Consulatului General al României la Bologna, a Primăriei din Florența, a Primăriei municipiului Iași și a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” de Asociația Culturală AlterNativa în colaborare cu Comitato Fiorentino per il Risorgimento și cu susținerea financiară a Protopopiatelor Ortodoxe Române Toscana 1 și Toscana 2.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente