Preşedintele României a vizitat pentru prima dată sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, a vizitat duminică pentru prima dată sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Evenimentul a marcat începerea vizitei de stat în Republica Italiană pe care Preşedintele Klaus Werner Iohannis o efectuează în perioada 14-17 octombrie 2018.

Vizita are loc în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri și a aniversării a 10 ani de Parteneriat Strategic Consolidat între România și Republica Italiană, fiind şi prima vizită de stat a unui președinte al României în Republica Italiană în ultimii 45 de ani.

Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, însoțit de soția Sa, Doamna Carmen Iohannis, au fost întâmpinaţi de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Italiei, avându-l alături pe Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania.

Oaspeţii au vizitat Paraclisul Episcopal „Adormirea Maicii Domnului” din incinta episcopiei, după care a avut loc o întrevedere în salonul oficial al Episcopiei.

La acest moment „au participat și reprezentanți ai bisericilor române istorice, Romano-catolică și Unită cu Roma, Greco-catolică, în spiritul bunei colaborări a înaintașilor noștri, care, în urmă cu 100 de ani, au făurit împreună Marea Unire de la Alba Iulia”, menţionează Eparhia Italiei pe site-ul oficial.

La întrevedere au mai participat și Excelența Sa, Domnul George Gabriel Bologan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Italiană, și Excelența Sa, Domnul Petru Zapîrțan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, precum și Domnul Consilier prezidențial Sergiu Nistor de la Departamentul Cultură, Culte și Centenar al Administrației prezidențiale și Domnul Consilier prezidențial Bogdan Aurescu de la Departamentul Politică Externă al Administrației prezidențiale.

La finalul vizitei, Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, a semnat în „Cartea de onoare”, cu ocazia acestei prime vizite a Excelenței Sale la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și a dăruit pentru sediul Episcopiei un steag al României.

Același dar a fost oferit și reprezentanților bisericilor istorice Romano-catolică și Unită cu Roma, Greco-catolică, prezenți la eveniment.

Foto Credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente