Președintele Parlamentului Greciei, în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 15 octombrie 2013, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe domnul Evanghelos Meimarakis, Președintele Parlamentului Greciei, aflat într-o vizită oficială în România, însoțit de o delegație parlamentară elenă. La întrevedere a mai participat Excelența Sa domnul Grigorios Vassiloconstandakis, ambasadorul Republicii Greciei la București.

Președintele Parlamentului Greciei a mulțumit pentru primire și a subliniat importanța cooperării între parlamentarii din țările cu populație majoritar ortodoxă pentru promovarea principiilor și valorilor creștine în societatea de azi.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două Biserici și popoare ortodoxe, precum și necesitatea unei mărturii comune mai puternice a credinței și valorilor spirituale în societate. În același timp, Patriarhul României a reliefat importanța dialogului și cooperării cu scopul depășirii crizei economice și spirituale care marchează societatea contemporană.

De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis prin intermediul domnului Evanghelos Meimarakis un mesaj fratern Preafericitului Părinte Ieronim al II-lea, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, și invitația de a vizita Biserica Ortodoxă Română.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente