Președintele Greciei s-a rugat la începutul noului an în Catedrala Mitropolitană din Atena

Excelența sa Prokopis Pavlopoulos, Președintele Republicii Elene, s-a rugat în prima zi a anului 2019 în Catedrala Mitropolitană din Atena.

Președintele Greciei a asistat la slujba oficiată de Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade, cu prilejul începutului unui nou an civil, informează Biserica Ortodoxă a Greciei.

La slujbă au fost prezenţi ierarhi greci, reprezentanţi ai Patriarhiilor Alexandriei şi Ierusalimului, clerici şi credincioşi.

De asemenea, în istoricul locaş de cult a fost prezent Alexis Tsipras, Primul Ministru al Greciei, dar şi alte oficialităţi de stat.

După slujbă, Arhiepiscopul Atenei a urat tuturor „un an nou binecuvântat, cu pace și rodnic”.

Catedrala din Atena

Construcţia Catedralei din Atena a început în 1842, iar pentru zidirea lăcaşului de cult s-a folosit piatră de la 72 biserici dărâmate în acea perioadă.

Catedrala a fost sfinţită în 1862.

Ultima restaurare s-a încheiat în 2016, fiind resfinţită de Preafericitul Părinte Ieronim împreună cu mai mulţi ierarhi.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Greciei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Recomandări pentru pelerini

Vineri, odată cu procesiunea Calea Sfinților, începe cel mai mare pelerinaj anual din capitală. Zeci de mii de credincioși din toată țara se vor îndrepta către Dealul Patriarhiei pentru a cinsti moaștele Sfântului Dimitrie cel…