Preşedintele Crucii Roşii Bavareze a primit „Crucea Sfinților Martiri Brâncoveni”

Michael Raut, Președintele executiv al Crucii Roșii Bavareze, a primit duminică Ordinul „Crucea Sfinților Martiri Brâncoveni”. Distincţia a fost oferită de Mitropolitul Serafim al Germaniei „în semn de mulțumire și apreciere pentru angajarea Crucii Roșii Bavareze în acțiuni social-umanitare atât în timpul pandemiei Covid-19, cât și înaintea acestei perioade grele”.

Ordinul a fost acordat şi vicepreşedintelui executiv, Dieter Hauenstein.

Ceremonialul a avut loc la finalul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Mitropolitană din Nürberg.

Din sobor au făcut parte părintele Teofil Herineanu – parohul din Nürnberg, precum și cei doi clerici de la Parohia Erlangen: ierom. Chiril Socaciu și pr. Klaus Klein.

În contextul înmânării distincţiilor a fost evidenţiată colaborarea dintre cele două instituţii.

„Au fost trimise 4 autospeciale în România (două la Iași și două la Huși), iar astăzi (n.r. – duminică) pleacă o altă ambulanță către Galați. De asemenea în perioada de vârf a pandemiei a fost trimis un transport cu măști, mănuși de protecție și combinezoane”, a aminitit Părintele Klaus.

Din partea Crucii Roșii a rostit un cuvânt de mulțumire domnul Johannes Stegmann – responsabilul pentru voluntarii din Franconia Superioară și Mijlocie.

Ieromonahul Chiril Socaciu a fost numit responsabil spiritual în proiectul „Herzenswunsch Hospizmobil”, serviciu relativ nou înființat în cadrul Crucii Roșii, care încearcă să îndeplinească o ultimă dorință celor care se află în apropierea momentului trecerii la cele veșnice.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente