Președintele Conferinței Bisericilor Europene la Patriarhie: Sper că voi vedea noua Catedrală Națională din România

În contextul întâlnirii delegației CEC cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, episcopul anglican Christopher Hill și-a exprimat dorința de a vedea noua Catedrală Națională din România atunci când se va finaliza construcția ei.

„Mă bucur să fiu aici, la Patriarhie, și sper că voi vedea noua Catedrală Națională care se construiește. Este a treia oară când sunt în România. Prima dată am venit în condiții care erau foarte dificile, acum multă vreme, însă mă bucur să fiu din nou alături de dumneavoastră și vă mulțumesc”, a declarat joi pentru Radio Trinitas Președintele CEC.

Episcopul Christopher Hill, Președintele Conferinței Bisericilor Europene, a apreciat colaborarea Bisericii noastre cu instituția pe care o conduce precum și discuțiile purtate cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel:

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a abordat multe dintre problemele cu care se confruntă Europa, probleme care ne preocupă și pe noi, mai ales pentru că vom avea o Adunare Generală care va aborda această tematică la Novi Sad”, a precizat Christopher Hill în data de 15 martie 2018.

„Există o agendă comună, pe de o parte a Bisericii Ortodoxe Române, iar pe de altă parte a CEC, care trebuie să dea o mărturie comună într-o Europă fragmentată și parțial secularizată”, a adăugat Președintele CEC.

Un alt subiect abordat în discuțiile bilaterale a fost acela al crizei de identitate în Europa:

„Preafericitul Părinte Patriarh a vorbit de asemenea și despre problema lipsei identității, oferind exemplul satelor tradiționale în care comunitățile erau mult mai închegate, în vreme ce în perioada modernă avem o problemă legată de identitatea noastră în satul global. La aceasta se adaugă o criză a identității în general a Europei, în foarte multe orașe ale ei”.

Citește și: Declarațiile Mitropolitului Emmanuel de Franța după întâlnirea cu Părintele Patriarh Daniel

Foto credit: catedralaneamului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente