Declarațiile Mitropolitului Emmanuel de Franța după întâlnirea cu Părintele Patriarh Daniel

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Emmanuel de Franța, vicepreședintele Conferinței Bisericilor Europene (CEC), a oferit câteva declarații după întrevederea avută cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, joi, 15 martie 2018.

„A fost din nou o bucurie să fiu oaspetele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe care îl cunoaștem de mulți ani din perioada când se afla la Bossey, Elveția, dar și din timpul slujirii sale ca episcop și în special ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat pentru Trinitas TV vicepreședintele CEC.

IPS Emmanuel a apreciat relația Bisericii Ortodoxe Române și colaborarea Patriarhului României cu CEC și cu Patriarhia Ecumenică. De asemenea, ierarhul și-a exprimat dorința ca aceste relații să continue „pentru binele Ortodoxiei în întreaga lume”:

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost persoană foarte apropiată de Patriarhia Ecumenică în toți acești ani și cu care am lucrat și contăm pe viitoarea colaborare pentru binele comun, aș putea spune pentru Biserica Ortodoxă, pentru binele întregului popor și mai ales pentru binele Ortodoxiei în întreaga lume.

Am venit aici ca grup, cu actualul Președinte și cu Secretarul General al Conferinței Bisericilor Europene, în calitatea mea de vicepreședinte ortodox pentru ultimii cinci ani. Am avut o întâlnire foarte rodnică astăzi cu Preafericirea Sa în care am discutat despre posibilitatea de progres.

La sfârșitul lui mai – începutul lui iunie vom avea Adunarea Generală a Conferinței Bisericilor Europene în Novi Sad, Serbia și sperăm că următorul consiliu de conducere și următoarea viziune a Conferinței Bisericilor Europene vor fi susținute de toate Bisericile membre.

Contăm desigur pe contribuția roditoare a Bisericii Ortodoxe Române și a tuturor Bisericilor Ortodoxe care vor participa.

Cred că putem contribui cu toții la Europa, casa noastră comună, cu toții trăim în acest mediu, cu toții ne iubim continentul și sunt multe aspecte pe care le putem sprijini împreună pentru ca creștinismul și în particular Biserica Ortodoxă să arate că nu este doar un partener sărac alături de alți parteneri bogați în construcția europeană”.

Citește și: Președintele Conferinței Bisericilor Europene la Patriarhie: Sper că voi vedea noua Catedrală Națională din România

Foto credit: Mihnea Păduraru / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente