Preotul şi credincioşii din Münster construiesc o casă pentru o mamă cu patru copii

Preotul şi membrii comunităţii parohiale „Sf. Ier. Spiridon și Sf. Mc. Petronilla” din Münster – Germania construiesc în acest an o casă pentru o mamă singură cu patru copii (dintre care trei sunt școlari cu rezultate excelente) din comuna Deleni, judeţul Vaslui.

Acţiunea este parte a programului „Anul şi casa”, iniţiat de preotul paroh şi credincioşii parohiei româneşti, care vine în sprijinul familiilor aflate în dificultate.

Scopul proiectului este ca mama şi copiii ei, care locuiesc în condiţii nu tocmai bune, să beneficieze de o locuinţă nouă.

„Suntem conștienți că problemele familiilor pe care (încercăm să) le ajutăm nu se vor fi rezolvat în totalitate în urma acțiunilor noastre, dar sperăm ca măcar copiii acestor familii să îndraznească să-și întindă aripile, să lupte în continuare și să realizeze că nu sunt niciodată singuri, că Dumnezeu ne este în fiecare clipă alături și El este Cel care reușește să ne aducă impreună în momentele cele mai importante ale vieții noastre…”, a declarat preotul paroh Dimitrie Ursache cu privire la utilitatea proiectului.

„Fiecare din noi are nevoie de ajutor la un moment dat și fiecare din noi știe cât este de prețios un ajutor cât de mic, venit la timpul potrivit”, a mai spus el.

Cei interesaţi ca familia vasluiană să aibă un acoperiş decent deasupra capului, pot dona în contul parohiei româneşti:

Rumänisch –Orthodoxe Kirchengem. Hl. Spyridon u. Hl. Petronilla
IBAN: DE 19 4005 0150 0034 4462 60
Cu scopul/Zweck: „Anul și casa”

Proiectul „Anul și casa” a demarat în 2019, în urma unui mesaj transmis Părintelui Dimitrie de o fetiţă din judeţul Neamţ, care i-a prezentat situaţia grea în care se află. A fost organizată o colectă de fonduri la nivelul parohiei, iar din anul următor fetiţa şi cei patru fraţi ai săi au început să locuiască într-o casă nouă achiziţionată datorită factorilor implicaţi.

Foto credit: stirileprotv.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente