Părintele Nicolae Achimescu a fost pomenit la paraclisul Facultății de Teologie din capitală

Joi seară va fi lansat la Palatul Patriarhiei volumul „Adevăr, mărturisire, dialog – in memoriam Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Achimescu”. Pentru că „cel mai important lucru rămâne rugăciunea”, evenimentul a fost precedat, la orele amiezii, de o slujbă de pomenire oficiată în paraclisul Facultății de Teologie din capitală.

„Evocările, pomenirile, amintirile, neuitarea ucenicilor, toate sunt importante, dar nimic mai important decât rugăciunea”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul la eveniment.

La parastas au luat parte foști colegi și studenți, membri ai familiei, precum și reprezentanți ai Universității din București.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Conferențiarul Adrian‑Nicolae Lemeni, succesorul părintelui Achimescu în funcția de director al Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae”, a rostit o scurtă evocare.

Profesorul a spus că Pr. Nicolae Achimescu are ucenici care slujesc învățământul teologic în toate zonele țării. El s-a referit apoi la dăruirea părintelui profesor și a spus că unii tineri l-au considerat prea exigent: „O exigență cerută pentru că era exigent mai întâi cu el însuși”, a explicat Conf. Adrian Lemeni.

„Cred că poate să ne motiveze pe toți, deopotrivă profesori, studenți, masteranzi, doctoranzi, cei care suntem în învățământul teologic universitar să asumăm exigențele vocației teologiei ca slujire, de a face cu dragoste, cu pasiune, cu jertfă, pentru că ceea ce se face din jertfă rămâne”.

Volumul despre Părintele Achimescu va fi lansat joi după ora 18:30, în cadrul evenimentului cultural „Istorie și artă în România”, la Palatul Patriarhiei. Coordonatorul lucrării este Pr. Asist. Univ. Dr. Valentin Ilie.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente