Preotul Marc-Antoine Costa de Beauregard aseamănă îngerii cu niște frați mai mari care îi ocrotesc pe oameni

„Din faptul că au fost creați mai înainte de oameni, Sfinții Îngeri au o poziție de ocrotitori, de călăuzitori ai oamenilor, ca frați mai mari decât noi. În Sfânta Scriptură vedem adesea prezența ocrotitoare a Sfinților Îngeri”, a spus Părintele Marc-Antoine Costa de Beauregard în predica ținută marți la Parohia „Sfântul Gheorghe” Lozonschi din Iași.

Părintele a evidențiat lucrarea nevăzută a Sfinților Îngeri printre noi: „Știm bine că de fiecare dată când săvârșim Sfintele Taine ale Bisericii, mai ales Sfânta Liturghie, toți Sfinții Îngeri sunt prezenți nevăzuți și înconjoară sfântul altar și împreună slujesc cu noi, așa cum spune rugăciunea la intrarea mare”.

„Mai putem adăuga faptul că întreaga creație, cosmosul lui Dumnezeu este alcătuire de vizibil și invizibil, așa cum spune Sfânta Liturghie. Realitatea nevăzută este alcătuită, compusă mai ales de puterile îngerești. Realitatea lumii, a cosmosului, au o profunzime de nespus prin prezența lumii îngerilor”, a evidențiat Protopopul de Franța.

Părintele a mai menționat faptul că „vedem adesea prezența ocrotitoare a Sfinților Îngeri în Sfânta Scriptură. Îngerii sunt desigur mesagerii lui Dumnezeu care ne învață care este voia Domnului nostru, care este cursul vieții noastre”.

„Pentru toate considerațiile de față suntem îndemnați să ne rugăm Bunului Dumnezeu împreună cu Sfinții Îngeri. De pildă, învățăm din copilărie să ne rugăm îngerului păzitor. Dar putem să chemăm în ajutor pe îngeri când ne simțim slabi, amenințați sau bolnavi, și mai ales când vedem războaiele care chinuiesc omenirea”, a mai adăugat Părintele Marc-Antoine Costa de Beauregard.

Preotul a încheiat cu îndemnul: „Să luăm aminte la prezența Îngerilor în Sfintele Taine, mai ales la a doua parte a Sfintei Liturghii, de pildă, și în viața noastră, acasă, la serviciu, în rugăciunea noastră personală. Să ne rugăm în mod special lui Hristos împreună cu Îngerii Săi pentru pace între oameni, în timpul nostru atât de tulburat”.

Părintele Marc-Antoine Costa de Beauregard este Preot paroh al bisericii ortodoxe francofone „Saint Germain et Saint Cloud”, din Louveciennes, în apropierea Parisului, Protopop al Franței și Consilier pe comunicare media al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Preotul francez se află în această perioadă la Iași deoarece a participat duminică la cununia religioasă a unor fii duhovnicești din Franța.

Sursă foto: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente