Preotul George-Alexandru Lepădatu, noul coordonator al Sectorului economic-financiar al Patriarhiei Române

Permanența Consiliului Național Bisericesc l-a numit săptămâna trecută pe Preotul George-Alexandru Lepădatu în funcția de Consilier patriarhal coordonator la Sectorul economic – financiar din cadrul Administrației Patriarhale.

Funcția a rămas vacantă după plecarea la cele veșnice a domnului consilier patriarhal Aurel Drăguș, în data de 25 aprilie 2022.

Părintele George-Alexandru Lepădatu este absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatică de gestiune, specializarea Audit financiar intern, din cadrul Academiei de Studii Economice din București, promoția 2006. De asemenea a absolvit studiile de licență în Teologie Pastorală la Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște și a continuat studiile masterale la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Între anii 2009-2012 a fost inspector eparhial al Sectorului economic-financiar din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, iar din 2012 până la numirea în noua funcție a fost consilier eparhial coordonator în cadrul aceluiași sector.

Părintele consilier a absolvit cursuri de perfecționare desfășurate în cadrul Institutului Național de Control Intern din România, precum: „Cybersecurity – Cadrul de control intern”; „Modalități de eficientizare a auditului”; „Controale generale în mediul IT”; „Gestiunea riscurilor – de la conformitate la strategie” sau „Codul controlului intern managerial al entităților publice”.

Într-un interviu pentru Ziarul Lumina, Pr. George-Alexandru Lepădatu i-a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru încrederea acordată, familiei, precum și colegilor din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Pornesc la acest nou drum cu gândul la toate lucrurile bine făcute de predecesorul meu, vrednicul de pomenire consilier patriarhal Aurel Drăguș, totodată, având nădejdea de a revigora activitatea specifică, împreună cu întregul colectiv al Sectorului economic-financiar şi cu toți colegii de la sectoarele de activitate din cadrul Administrației Patriarhale”.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu experiența dobândită în administrația Arhiepiscopiei Bucureștilor din 10 septembrie 2009 până în prezent, voi contribui cu toate resursele pentru a eficientiza și mai mult activitatea specifică Sectorului economic-financiar al Administrației Patriarhale”, a mai spus Pr. George-Alexandru Lepădatu.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente