Preotul Claudiu Banu încalţă 1.000 de copii | „Parohia va dubla darul tău”

Preotul Claudiu Banu a lansat miercuri pe Facebook campania „Încalţă un copil sărman”. Clericul de la Parohia Parc Tăbăcărie – Constanţa intenţionează, cu sprijinul comunităţii, să ofere încălţăminte de iarnă pentru 1.000 de copii din satele sărace din judeţ.

„Iarna sosește și mulți copii din județul nostru nu au încălțări de iarnă. Nici un copil nu trebuie să umble desculț iarna aceasta”, notează părintele Banu pe contul de Facebook.

Campania se desfăşoară în perioada 6 octombrie – 6 noiembrie. Pentru fiecare pereche de încălţăminte donată, parohia va achiziţiona o altă pereche.

„Donează o pereche (sau mai multe perechi) de încălțăminte pentru copii, noi sau folosite (stare bună). Pune încălțămintea într-o cutie și scrie genul și mărimea. Lasă darul tău de încălțăminte în interiorul Bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie – zilnic între orele 10:00 – 14:00, locul de colectare și distribuire a încălțămintei. Parohia noastră va dubla darul tău oferit pentru copiii sărmani, la fiecare pereche donată de voi, parohia va dubla cu o pereche”, explică părintele cum va funcţiona campania.

Încălţămintea va fi distribuită în perioada 8-9 noiembrie.

„Nu uita! Iarna aceasta copiii trebuie să zâmbească nu să sufere de frig! Împreună facem bine!”, precizează părintele.

Pr. Claudiu Banu a implementat mai multe proiecte sociale în comunitatea parohială, iar în cursul lunii august a inaugurat, la Techirghiol, un aşezământ pentru copii abandonaţi.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Dies Academicus 2022-2023

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a avut loc evenimentul „Dies Academicus”, luni, 30 ianuarie. În prima parte a programului Pr. Prof. univ. emerit dr. Ștefan Buchiu a susținut prelegerea „Actualitatea contribuției teologice a…