Preoții români din America, în conferințe

În această perioadă, protopopiatele din SUA și Canada organizează conferințele pastoral-misionare. De curând a avut loc conferința pastorală a preoților din parohiile ortodoxe românești din estul SUA. O conferință pastoral-misionară organizată de protopopiatul din centrul Statelor Unite ale Americii va avea loc mâine, 5 mai 2012, la Catedrala ortodoxă română ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Chicago (foto), informează Ziarul Lumina.

Întâlnirea preoțească a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, la Mănăstirea ‘Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou’ din Middletown, New York, întâlnire la care au participat și cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae și Preasfințitul Episcop-vicar Ioan Casian de Vicina. Între alte probleme pastoral-misionare și administrative ale parohiilor, s-a discutat despre publicarea unor broșuri și pliante cu Sfintele Taine a Botezului, Spovedaniei și Cununiei. Alcătuite de Comisia de Educație a Adulților, sub îndrumarea Preasfințitului Ioan Casian de Vicina, aceste broșuri și pliante au un rol catehetic, pentru pregătirea credincioșilor spre primirea acestor Sfinte Taine, cât și un rol misionar pentru cei eterodocși. De asemenea, s-a prezentat și stadiul Liturghierului bilingv pentru credincioșii ortodocși din diaspora.

În a doua parte a întâlnirii, preotul Nicolai Buga, de la Parohia ‘Sfânta Treime’ din Philadelphia, a reliefat semnificațiile teologice și implicațiile practice ale Tainei Sfântului Maslu, iar după discuțiile pe marginea temei s-a avut în vedere finalizarea, până la Congresul bianual, a monografiei arhiepiscopiei și s-a evaluat stadiul dialogului cu Episcopia ortodoxă română din America, exprimându-se speranța că la Congresul arhiepiscopiei de la sfârșitul lunii iunie de la Montreal va exista un raport exact privind acest dialog.

Următoarele conferințe pastoral-misionare vor fi organizate de protopopiatul din centrul Statelor Unite ale Americii, mâine, 5 mai, la Catedrala ortodoxă română ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Chicago; de Protopopiatul de Est al Canadei, în zilele de 11 și 12 mai, la Parohia ‘Sfântul Dumitru’ din Toronto și de către Protopopiatul de Vest al Canadei, în zilele de 25 și 26 mai, la Parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Edmonton.

Comentarii Facebook


Știri recente