Preoții militari din cadrul MAI s-au întrunit la Suceava

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) – Bucovina din Suceava a avut loc întrunirea metodică și de specialitate a preoților militari din structurile Ministerului Afacerilor Interne. S-a discutat despre realizările celor 18 preoți militari din Patriarhia Română în perioada 2012-2013 pe plan misionar-pastoral. Prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, a prezentat cartea „30 de zile în «Siberia»: căutând în arhivele bucovinene”, dar și tema „Din istoria Bucovinei”.

De asemenea, prof. dr. Vasile Demciuc, de la Facultatea de Istorie a aceleiași universități, a expus referatul „Sfinții Împărați Constantin și Elena, reprezentanți în pictura pe frescă din Bucovina”, informează „Ziarul Lumina”.

„Binecuvântarea întrunirii metodice a preoților militari a fost oferită de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a participat la deschiderea lucrărilor. În continuare, Florin Sinescu, prefectul județului Suceava, și-a exprimat bucuria pentru că întrunirea preoților militari are loc în orașul ocrotit de Sfântul Ioan cel Nou. De asemenea, PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a concluzionat discuțiile purtate, fiind impresionat de realizările preoților militari din țară”, a spus părintele Ovidiu Iacob, preot militar în cadrul Bisericii „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din Suceava.

În partea a doua a zilei, preoții au vizitat mănăstirile din Bucovina.

Comentarii Facebook


Știri recente