Preoții ieșeni contribuie la protejarea mediului informând credincioșii despre colectarea selectivă

În cadrul ședințelor administrative lunare, preoții ieșeni participă la sesiuni de formare privind managementul deşeurilor și colectarea selectivă, urmând să transmită apoi informațiile primite către credincioșii din parohii.

Informările au loc în urma unui protocolul încheiat la începutul anului între Arhiepiscopia Iașilor și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Iași.

Protoieriile Iași I, II și III au avut deja astfel de întâlniri. Discuțiile au avut ca tematică principală managementul deşeurilor cu accent pe colectarea separată a acestora, dar şi alte subiecte de interes precum: calitatea apei, solului sau a aerului.

Următoarele două întruniri de acest fel urmează să aibă loc în Protoieriile Pașcani și Hârlău, potrivit informațiilor oferite în presa locală de preotul Marius Burghelea, directorul departamentului SSM/PSI-SU/GDPR al Arhiepiscopiei Iașilor.

Biserica Ortodoxă este preocupată de rezolvarea problemelor de mediu îndemnând, potrivit învățăturii creștine, la respect faţă de creaţie şi la un efort comun pentru protecţia mediului înconjurător.

Un proiect pilot al Bisericii privind educația de mediu se află în derulare în parohii din Arhiepiscopia Bucureștilor și Republica Moldova. Scopul acestuia este identificarea de soluții privind creșterea responsabilității ecologice.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…