Preoţii din nordul Italiei reuniţi în conferinţă

Preoţii din cadrul Protopopiatelor din Nordul Italiei s-au întâlnit marţi, 05 aprilie 2016, în şedinţă, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, la Parohia Sfinții Trei Ierarhi din localitatea Lodi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

04 Ieri a avut loc, la Parohia Sfinții Trei Ierarhi din localitatea Lodi, prima conferință pastorală semestrială de primăvară a preoţilor din Protopopiatele din Nordul Italiei (Piemonte I, II, Lombardia I, II, Triveneto I, II, Emilia Romagna I, II și Liguri). Evenimentul a fost organizat în contextul „Anului Omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox.

În deschiderea conferinţei a fost oficiată Liturghia Darurilor înainte sfințite.

În cadrul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a susținut cuvântul cu titlul „Dumnezeiasca slujire – model de educație creștină a clerului și a poporului drept credincios”‎.

La sfârșitul conferinței au fost abordate diferite  subiecte de ordin administrativ-bisericesc, iar apoi au fost distribuite cărți, broșuri și alte materiale misionare pentru activitatea parohiilor în Nordul Italiei.

04.04

 

Comentarii Facebook


Știri recente