Preoții care desfășoară activități cu vârstnicii, premiați de Arhiepiscopul Ioachim

De „Acoperământul Maicii Domnului”, Arhiepiscopul Ioachim a slujit la hramul Mănăstirii Valea Budului, metoc chirarhal. Finalul slujbei, însă a fost dedicat Zilei internaționale a persoanelor vârstnice.

În acest context, Protopopul de Bacău, Pr. Eugen-Ciprian Ciuche, a prezentat programul eparhial „Hristos – lauda bătrâneților mele” pe care l-au implementat 30 de parohii ale protoieriei. Proiectul presupune activități cu vârstnicii în cadrul centrelor de socializare parohiale și alte activități menite să întărească viața comunității, sprijinind această categorie de persoane.

În continuare, IPS Ioachim a oferit nouă premii preoților care au desfășurat astfel de activități timp de un an de zile ca recunoștință pentru eforturile de care au dat dovadă prin slujirea aproapelui.

©Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

”Nu te apropii de finalul unei vieți, ci de începutul unei noi vieți

Ierarhul a subliniat cu această ocazie faptul că un vârstnic, „dincolo de anii lui de experiență de viață, dacă a dus acei ani în numele lui Dumnezeu, înseamnă ca a fost un timp al transfigurării și nu al desfigurării. El a trecut peste necazuri și încercări”.

„Un bătrân, când ajunge la vârsta senectuții, nu este o fatalitate, ci trebuie să fie o împlinire pentru el. Astăzi se vorbește mai puțin despre această importantă lucrare a bătrânilor, deși societatea organizează tot felul de întruniri prin case, prin azile unde li se poartă de grijă, dar aceștia nu mai sunt încadrați, fiind socotiți ca oameni ce nu mai au nici un rol în viața cotidiană”.

„Dacă purtarea lui Dumnezeu este pururea prezentă, aceasta înseamnă să participi la viața însăși, și atunci vei simți că trecerea într-o altă viață nu este decât un Paște. Tu, ca bătrân, nu te apropii de finalul unei vieți, ci de începutul unei noi vieți, de renaștere sau de reînviere. Hristos este axa istoriei! Cinstită este vârsta bătrâneților!”, a spus Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

©Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

La final, maica stareță Magdalena Budeanu a mulțumit ierarhului în numele obștii pentru binecuvântare, iar preoților și credincioșilor pentru prezență și implicare.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente