Preoți din Arhiepiscopia Sibiului au participat la un curs de formare în domeniul asistenței sociale

22 de preoţi din protopopiatele Arhiepiscopiei Sibiului au participat, în perioada 18-22 septembrie 2017, la un curs de formare în domeniul asistenței sociale. Intitulat Manager de Responsabilitate Socială, acesta a avut loc la sediul asociației Sfântul Nicolae, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Potrivit părintelui Ioan Ciprian Cândea, consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, această specializare vine în sprijinul preoților care au centre de asistență socială sau vor să înființeze astfel de centre și nu dețin o licență în domeniul asistenței sociale.

Printre competențele dobândite de participanţi sunt: planificarea, organizarea, administrarea, evaluarea şi raportarea performanţei. Dezvoltarea profesională în domeniul responsabilităţii sociale, dar şi planificarea propriei activități şi comunicarea cu reprezentanții organizației.

Cursul a fost organizat de Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și Federația Filantropia București. Acesta este autorizat ANC şi se va finaliza cu examen de absolvire. Diploma obtinuţă este recunoscută la nivel naţional şi este autorizată de Ministerul Muncii şi Ministerul Educației.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente