Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia pe anul 2019 va fi acordat miercuri la Botoșani

Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, ediţia a XXIX-a, va avea loc miercuri 15 ianuarie 2020, începând cu ora 17:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoşani.

Poetul Matei Vişniec se află printre nominalizaţii la premiu, informează Agerpres care citează un comunicat de presă al Primăriei municipiului Botoşani.

Alături de Vişniec, au fost nominalizaţi pentru cel mai important premiu de poezie din România alţi opt poeţi: Vasile Dan, Nichita Danilov, Marian Drăghici, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Cassian Maria Spiridon şi Lucian Vasiliu.

Fundaţia Culturală „Hyperion – caiete botoşănene” din Botoşani a propus, iniţial, 25 de poeţi pentru Premiul „Eminescu”, însă, în urma unui sondaj a selectat doar nouă dintre aceştia.

Juriul condus de scriitorul Nicolae Manolescu, Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, se va întruni la Botoşani în data de 14 ianuarie pentru stabili, prin vot secret, laureatul acestei ediţii.

La Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia va avea loc un recital extraordinar al artistului Harry Tavitian.

La aceeași gală va fi acordat și Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum pentru poeții debutanți.

Foto credit: Viva FM Botoșani

Comentarii Facebook


Știri recente