Premiu de excelenţă didactică al UBB pentru IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei

În cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, 19 ianuarie 2015, de la ora 13.00, în Aula Magna, Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB) a acordat o serie de premii şi granturi pentru realizările diferitelor cadre universitare, în vederea revigorării activităţii de cercetare ştiinţifică din anul 2014, informează Ziarul Lumina.

Acad. prof. univ Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB a declarat în deschiderea evenimentului: „Premierea celor care fac performanţă este o tradiţie la Universitatea «Babeş-Bolyai». Statutul profesorului universitar diferă fundamental de cel al profesorului din învăţământul preuniversitar prin faptul că are obligaţia de a face cercetare. Nu poţi fi profesor universitar fără a face cercetare. La UBB există multe exemple strălucite în acest domeniu al cercetării şi am să amintesc aici, în primul rând, performanţele profesorilor de la Facultatea de Matematică şi Informatică şi a celor care predau matematică la FSEGA. Datorită lor, universitatea noastră se află pe locul 81 în lume în domeniul cercetării matematicii, fiind întrecută, în această zonă a Europei, doar de universitatea din Praga. Cercetare cu rezultate foarte bune se face însă şi la Facultatea de Psihologie, la Facultatea de Chimie, la FSPAC, la Facultatea de Fizică, dar şi la cea de Educaţie Fizică şi Sport sau la Facultatea de Teatru şi Televiziune“.

Categoriile de premii oferite în cadrul acestei gale au fost împărţite în trei secţiuni: Premiul pentru cercetare, creaţie artistică şi performanţă sportivă pentru realizările din anul 2014; Premiul de excelenţă didactică pentru anul 2014; Granturi pentru susţinerea cercetării de excepţie din UBB.

La cea de-a doua categorie, respectiv cea a premiilor de excelenţă didactică pentru anul 2014, între persoanele premiate s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care este profesor universitar doctor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, conform unui comunicat al UBB.

Comentarii Facebook


Știri recente