Premierea câştigătorilor etapei eparhiale a Concursului naţional „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”, la Galaţi

Festivitatea de premiere a câştigătorilor etapei eparhiale a Concursului naţional de proiecte duhovniceşti „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”, s-a desfăşurat joi, 19 mai 2016, în Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Evenimentul găzduit de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu”,  a fost prezidat de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Manifestarea a reunit preoţii şi profesorii coordonatori ai grupelor catehetice câştigătoare, însoţiţi de copiii participanţi şi realizatori ai proiectelor misionar-culturale desfăşurate în cadrul concursului”, subliniază Gabriel Molocea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a binecuvântat şi felicitat pe toţi cei implicaţi în acest concurs şi le-a oferit câştigătorilor premii în bani, cărţi şi broşuri editate de Arhiepiscopia Dunării de Jos,  precum şi diploma „Tinereţe şi credinţă“.

Totodată, în Sala „Sergiu Dumitrescu” a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos au fost premiaţi elevii seminarişti participanţi la Concursul  Naţional de Pictură Bizantină „Culorile – lumina sufletului”, desfăşurat în cadrul Proiectului naţional „Teologia în contemporaneitate”.

În concurs s-au înscris 25 de unităţi şcolare – seminarii teologice şi licee de artă – din ţară, cu 120 de lucrări. Au fost realizate picturi pe lemn, sticlă şi hârtie, proiecte de mozaic şi miniaturi.

Prezent la eveniment, Chiriarhul Dunării de Jos a premiat cele 56 de lucrări câştigătoare, oferind autorilor premii şi diplome.

***

Concursul “Biserica şi Şcoala din sufletul meu” s-a înscris în seria manifestărilor organizate în “Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română” şi s-a adresat copiilor, preoţilor şi profesorilor de religie implicaţi în Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“.

Comentarii Facebook


Știri recente